020 Ambassadoer besoeg jan22 CHO

Tysk ambassadør gæster CIP med PtX på dagsordenen

I mandags lagde den tyske ambassadør i Danmark, Pascal Hector, vejen forbi CIP’s kontor for at høre mere om Power-to-X og projekt HØST PtX Esbjerg.

Ambassadørbesøget kom i stand i forbindelse med et to-dages visit i Esbjerg foranlediget af ambassadøren selv ud fra et ønske om at blive klogere på byens arbejde med den grønne omstilling. Tyskland skal i de kommende år i gang med en stor og ambitiøs grøn omstilling, hvorfor der er et stort potentiale for, at områdets virksomheder kan eksportere grønne teknologier.

Tyskland efterlyser grøn energi

På mødet var der udelukkende positive takter fra tysk side, hvor man også anerkender vigtigheden af at få accelereret udbygningen af især havvind, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i tide. HØST projektdirektør David Dupont-Mouritzen aner også et muligt, dansk-tysk samarbejde omkring PtX:

"Ambassadøren udviste stor interesse for at arbejde tættere sammen om at afdække mulighederne for en rørledning, der på sigt kan flytte brint fra Danmark til Nordtyskland. Han var også meget lydhør overfor de udfordringer, vi ser i forhold til EU-direktivet REDII,  som i vores optik spænder ben for PtX industrien og bør justeres for at understøtte den grønne omstilling."

Business Esbjerg var vært ved ambassadørbesøget, som blev dækket af TV Syd. Indslaget kan ses herunder.

TV SYD-indslag og nyhed

19.30-nyhederne - 24. jan. 2022 | TV SYD

Tysk ambassadør på besøg: Skal lære af Esbjergs grønne omstilling - Business Esbjerg

Foto: Christer Holte/Business Esbjerg