radiator shutterstock 318181172 v2

Paneldebat om fremtidens fjernvarme

Efter den russiske invasion af Ukraine med den medfølgende gas-krise, er debatten om fremtidens fjernvarme blevet endnu vigtigere for danskerne. Et stærkt panel med nogle af landets vigtigste fjernvarmeinteressenter deltager, når HØST PtX Esbjerg sætter fokus på emnet hos DIN Forsyning.

Hvordan sikres varmen i danske hjem

Vinteren står for døren, og med kraftigt stigende energipriser har det markante konsekvenser i de danske hjem. Afhængigheden af russisk naturgas har skabt behov for omfattende ændringer af energisystemet, og efterspørgslen efter fjernvarme er steget hastigt.

PtX som løftestang for grøn og sikker forsyning

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og projektet HØST PtX Esbjerg inviterer derfor til paneldebat om sektorkobling med Power-to-X (PtX) som et af de effektive værktøjer til at sikre fremtidens forsyning. Formålet er, at udbrede viden om de muligheder vi har for at skabe det mest optimale samspil mellem den nye PX-industri og fjernvarmenettet.

Fremtidens løsning i Esbjerg

For projektdirektør David Dupont-Mouritzen fra HØST PtX Esbjerg er debatten højaktuel.

- Det er et emne, der berører os alle sammen, og det viser bare, hvor vigtig den her debat er. Det handler om, hvordan vi sikrer forsyningssikkerheden, så de danske hjem og virksomheder får stabile varmeforsyninger, der holder et fornuftigt prisniveau. Det skal ske, mens vi på samme tid sikrer den grønne omstilling, som vi ikke må give køb på for en kortsigtet gevinst. Det er store udfordringer vi står overfor, som i mange tilfælde kræver at forskellige interessenter – private, kommunale og statslige – samarbejder om at udnytte det potentiale som PtX har, konstaterer David Dupont-Mouritzen og uddyber.

- PtX kan blive en regulær løftestang for grøn og sikker varmeforsyning, og vi har alle forudsætninger for at skabe fremtidens løsning lige her i Esbjerg. Vi skal indfri potentialet for fremtidens fjernvarmeløsning, så det imødekommer den grønne udvikling og sikrer forsyningssikkerheden, mens verdensmarkedet for energi er under heftigt pres.

Et stærkt panel

Copenhagen Infrastructure Partners og HØST har inviteret nogle af Danmarks fremtrædende fjernvarmeinteressenter til at deltage i debatten:

Paneldeltagere:

  • Christian Udby-Olesen, adm. direktør, DIN Forsyning.
  • Jesper Frost Rasmussen, bestyrelsesformand, Dansk Fjernvarme.
  • Lasse Rosendahl, professor og institutleder, AAU Energi.
  • David Dupont-Mouritzen, projektdirektør, CIP og HØST PtX Esbjerg.
  • Kim Mortensen, direktør, Dansk Fjernvarme (facilitator).

Paneldebatten finder sted den 26. september klokken 14.00-16.00 ved DIN Forsyning, Ulvsundvej 1 i Esbjerg.

Der er begrænset antal pladser, og ønske om tilmelding sendes til Inge Bjerrum ibh@cipprojects.dk  senest 19. september. Tilmelding skal bekræftes, før den er endelig.