Paneldebat DIN Forsyning Stor

Paneldebat om Fremtidens Fjernvarme (Video)

Fremtidens fjernvarme er på alle måder et varmt emne, og en række af landets førende eksperter på området var samlet hos DIN Forsyning, da HØST PtX Esbjerg inviterede til paneldebat om emnet. Det kom der en række spændende ideer ud af.

Sektorkobling har gode kår i Esbjerg

Hvor ligger Esbjerg på bæredygtighedsskalaen? Og hvad skal der til for at lykkes med sektorkobling?

– Vi er meget langt, lød det fra både borgmester, Jesper Frost Rasmussen, og adm. direktør for DIN Forsyning, Christian Udby Olesen, som begge deltog i mandagens paneldebat om Fremtidens Fjernvarme arrangeret af HØST PtX Esbjerg og Copenhagen Infrastructure Partners.

Kommunal frizone

Der var enighed i panelet om, at Esbjerg er godt med på fjernvarme- og sektorkoblingsområdet. Men samtidig stod det klart, at der skal stadig arbejdes på løsninger, der kan understøtte fjernvarmeområdet i hele landet: F.eks. hjulpet af en kommunal ”frizone,” hvor løsninger og samarbejdsmodeller kan afprøves på mindre skala for derefter hurtigere at kunne implementeres andre steder. – En idé som også Lasse Rosendahl, Professor og Institutleder for AAU Energi, kunne tilslutte sig.

En ny erklæring

Slutteligt var der en frisk paneldeltager, der dristede sig til at foreslå at man burde have endnu en Esbjerg Erklæring - ”Esbjerg Heat & Efficiency Declaration” - til at sætte fokus på ambitionerne for dansk fjernvarme

Se højdepunkter fra debatten her: