Aagaard

Klimaministeren besøgte HØST

Både klimaminister Lars Aagaard og borgmester Jesper Frost Rasmussen så nærmere på HØST PtX Esbjerg under et besøg, hvor der var fokus på den kommende brintinfrastruktur, der indeholder et stort potentiale.

Forhandlingerne om en kommende brintinfrastruktur er påbegyndt, og derfor er det med Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagards (M) egne ord vigtigt at få syn for sagen.

Et nærmere kig på projektet

Det fik han blandt andet hos HØST PtX Esbjerg, hvor ministeren fik lejlighed til at hilse på projektets medarbejdere samt til at se området, hvor produktionsanlægget skal opføres.

Fokus på risikodeling


 - Vi har store muligheder for at skabe en dansk PtX-industri, der kan være bannerfører på området, og her spiller Esbjerg en særlig rolle, hvilket vi hos HØST PtX Esbjerg havde fornøjelsen af at fortælle Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Lars Aagaard (M) indgående om sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Der udestår stadig betydelige udfordringer omkring risikodeling mellem stat og industri, som skal løses, inden vi får realiseret det store potentiale, men jeg noterer mig overordnet set en velvilje hele vejen rundt til at finde løsninger. Derfor tror jeg på, at vi gennem en fælles indsats, kan finde en model der virker – så vi kan komme i gang med CO2-reduktioner i storskala – til gavn for ikke bare klimaet, men også for Esbjerg, det danske energisystem og den grønne del af dansk økonomi, forklarer projektdirektør hos HØST PtX Esbjerg, David Dupont-Mouritzen.

 

Foto: Adam Rieper - Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.