Finl

Finsk ambassadør besøgte HØST

Den finske ambassadør i Danmark, Harri Kämäräinen, besøgte Esbjerg på en smuk forårsdag for at høre mere om den spændende udvikling indenfor PtX, der er centreret omkring EnergiMetropolen.

Dokkajen tager sig godt ud på en solbeskinnet forårsdag, og Esbjerg viste sig således fra sin smukkeste side, da den finske ambassadør i Danmark, Harri Kämäräinen, gæstede HØST PtX Esbjerg. Her kunne Claus Vissing-Jørgensen, EPC Projektdirektør, HØST PtX Esbjerg, fortælle mere om både den spændende tekniske udvikling samt om det konkrete projekt.

Interesse fra Norden

- Vi står med et projekt, der vækker interesse mange steder, og vi glæder os over, at der er også i den øvrige del af Norden er opmærksomhed omkring PtX. Finland er også meget interesseret i den grønne omstilling, og det er spændende at udveksle meninger og erfaringer på området, konstaterer Claus Vissing-Jørgensen, som også fik lejlighed til at høre mere om udviklingen i Finland.

Markante finske virksomheder

- Der er nogle markante, finske virksomheder som Wärtsilä, som går i front på udviklingen af eksempelvis ammoniakmotorer til den maritime sektor og andre, der gør sig indenfor produktionen af grønt stål. Det giver sig selv, at det er interessante samarbejdspartnere for en virksomhed som HØST PtX Esbjerg, og derfor har det stor værdi for alle parter, at vi bliver klogere på hinanden og udveksler ideer.