1CIP DanJ 007

Klimaminister lagde vejen forbi HØST PtX Esbjerg

Fredag d. 27. august besøgte Klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen, det nyetablerede HØST projektkontor og den kommende byggegrund i Esbjerg

Under besøget blev Dan Jørgensen introduceret til det PtX-potentiale, der er til stede i Danmark for at producere grøn ammoniak, som kan medføre betydelige CO2 reduktioner, lokale arbejdspladser, klimavenlig fjernvarme og en balancering af fremtidens el-infrastruktur.

HØST PtX Esbjergs projektdirektør, David Dupont-Mouritzen, og CIP Partner, Karsten Uhd Plauborg, var værter for besøget på CIP-kontoret, der ligger centralt ved Esbjerg havn. Besøget startede med en rundtur på havnens industriområde med deltagelse af Esbjerg’s borgmester Jesper Frost Rasmussen og andre lokale samarbejdspartnere, der er involveret i etableringen af en PtX industri i Esbjerg.

David Dupont-Mouritzen udtrykte efterfølgende stor tilfredshed med besøget. ”Ministeren var meget interesseret i at forstå formålet med vores projekt og med PtX industrien. Han erkendte desuden, at rammerne for PtX projekter i Danmark skal justeres nu, hvis det danske samfund skal udnytte fordelen af at være pionerer indenfor området. Det gælder især i forhold til den nye teknologi, de markante CO2 reduktioner, jobskabelse, klimavenlig fjernvarme og balancering af Danmarks fremtidige el-infrastruktur.”

Foto: Red Star