radikale mode5 cropped

Bæredygtighed og PtX - Politisk rundbordssamtale

Under overskriften "Grøn omstilling" inviterede Det Radikale Venstre og CIP i starten af oktober til politisk rundbordssamtale i Esbjerg med indspark fra den lokale energibranche

Lokale energivirksomheder var inviteret med til at give deres syn på de udfordringer, som de er oppe imod i forbindelse med integration af bæredygtige løsninger og produkter, da Det Radikale Venstre og CIP for nylig var værter ved en rundbordssamtale. Virksomhederne blev desuden bedt om at beskrive hvilke initiativer, der er nødvendige, for at vi kan nå i mål med fuld CO2-neutralitet i 2050.


Den lokale afdeling af Det Radikale Venstre havde inviteret Martin Lidegaard med som deres hovedtaler. Lidegaard er medlem af det danske Folketing for Det Radikale Venstre. Han var Danmark udenrigsminister under Helle Thorning-Schmidt’s regering fra 2014-2015 og har tidligere været energi- og miljøminister fra 2011-2014. Lidegaard har været medlem af Folketinget fra 2001 til 2007 og igen siden valget i 2015.


Umiddelbart før mødet fremlagde Det Radikale Venstre deres Power-to-X strategi, der lægger op til at etablere en luftfartsfond, hvis midler skal komme fra klimabidrag på flyrejser ud af landet, Først og fremmest skal pengetanken sikre efterspørgslen på grønne brændstoffer og fremskynde den nationale udvikling af Power-to-X. Det Radikale Venstre forventer at initiativet vil generere 14-15 milliarder kroner indenfor syv til otte år.

Foto: Tue Fyhring Sørensen/Ugeavisen Esbjerg